Evil Dead Rise (Film, 2023) - MovieMeter.nl (2024)

+ Mijn Updates

+ Mijn Films

  • Info
  • Stemmen
  • Kopen
  • Statistieken

Horror |97 minuten

3,16 462 stemmen

+ Mijn stem

131 reacties

Genre:Horror

Speelduur:97 minuten

Oorsprong:Verenigde Staten

Geregisseerd door:LeeCronin

Met onder meer:AlyssaSutherland, LilySullivan en GabrielleEchols

IMDb beoordeling:Evil Dead Rise (Film, 2023) - MovieMeter.nl (2)6,5(136.325)

Gesproken taal:Engels

Releasedatum:20 april 2023

Plot Evil Dead Rise

"Mommy loves you to death."

Evil Dead Rise draait om een jonge vrouw genaamd Beth, die haar alleenstaande moeder, zus Ellie en haar familie bezoekt in een krap appartement in Los Angeles. Wanneer iemand het angstaanjagende Necronomicon Ex-Mortis ontdekt ergens verborgen diep in het gebouw en een demonische entiteit laat ontsnappen, moeten ze samen vechten om hun familie te beschermen tegen de ondode Deadites.

Evil Dead Rise (Film, 2023) - MovieMeter.nl (12)Evil Dead Rise (Film, 2023) - MovieMeter.nl (13)Evil Dead Rise (Film, 2023) - MovieMeter.nl (14)Evil Dead Rise (Film, 2023) - MovieMeter.nl (15)Evil Dead Rise (Film, 2023) - MovieMeter.nl (16)Evil Dead Rise (Film, 2023) - MovieMeter.nl (17)Evil Dead Rise (Film, 2023) - MovieMeter.nl (18)Evil Dead Rise (Film, 2023) - MovieMeter.nl (19)Evil Dead Rise (Film, 2023) - MovieMeter.nl (20)Evil Dead Rise (Film, 2023) - MovieMeter.nl (21)Evil Dead Rise (Film, 2023) - MovieMeter.nl (22)Evil Dead Rise (Film, 2023) - MovieMeter.nl (23)Evil Dead Rise (Film, 2023) - MovieMeter.nl (24)Evil Dead Rise (Film, 2023) - MovieMeter.nl (25)Evil Dead Rise (Film, 2023) - MovieMeter.nl (26)Evil Dead Rise (Film, 2023) - MovieMeter.nl (27)

',nextArrow: '

',responsive: [{breakpoint: 767,settings: {slidesToShow: 2.2,slidesToScroll: 2}}]});});

Externe links

Social Media

Volledige cast

Acteurs en actrices

Lily Sullivan

Beth

Alyssa Sutherland

Ellie

Morgan Davies

Danny

Gabrielle Echols

Bridget

Nell Fisher

Kassie

Mirabai Pease

Teresa

Richard Crouchley

Caleb

Jayden Daniels

Gabriel

Mark Mitchinson

Mr. Fonda

', nextArrow: '

',responsive: [{ breakpoint: 767, settings: {slidesToShow: 2.7,slidesToScroll: 2 }}]});});

Alle Media

Video's en trailers

Voeg een video of trailers toe

Reviews & comments

  • 131 berichten
  • 33 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

  • 131 BERICHTEN
  • 33 MENINGEN

zoeken in:

Vorige12345Volgende

Beun de Haas BV

  • 545 berichten
  • 421 stemmen

4 oktober 2023, 22:20 uur

Dit keer vormt niet een cabin in the woods maar een smoezelig appartementencomplex het decor voor demonische bloedvergieten. Qua campy humor haalt Evil Dead Rise bij lange na niet het niveau van de originele delen. Dat geeft verder niks, want dat wordt voldoende gecompenseerd door een smerige symfonie van glasscherven en kettingzagen. Gore met een hoofdletter G.

3,5 * Bloed, kots en tranen

kos

  • 46111 berichten
  • 8473 stemmen

9 oktober 2023, 22:41 uur

Saai, saaier, saaist.

gi4nt

  • 51 berichten
  • 78 stemmen

20 oktober 2023, 12:31 uur

Deze 's avonds in het donker alleen gekeken (zoals het hoort 😉). Maar ik vond hem toch wat tegenvallen, niets dat ik niet eerder heb gezien. De grime/mutatie van de moeder tot de (eerste) demoon was wel vaak sterk. Met de karakters zelf kreeg je als kijker weinig binding, verder werden vaak grote sprongen gemaakt waardoor je er als kijker uit raakte. Dat in combinatie met de over-de-top hoeveelheid gore, waar ik niet zo van ben, maakte het soms zelfs lachwekkend. Toegegeven: vanuit de ogen van de evil bezien wel originele/humoristische wijzen van slayen. De film wordt nergens echt eng, al is dat shot door het kijkgat van de deur natuurlijk wel een spannende. In potentie een goede film en eigenlijk kan ik bijna elke film in dit genre wel waarderen, hoe slecht ook. 3,5 sterretjes dus voor de moeite.

jordandejong

  • 4548 berichten
  • 1328 stemmen

10 november 2023, 00:08 uur

Geen onaardige horror, maar het komt helaas bij lange na niet in de buurt van het meesterwerk dat z'n voorganger was. Deze Evil Dead Rise speelt het toch iets meer op safe, en daarnaast zie ik Evil Dead toch liever in een cabin in the woods ipv in een appartementencomplex waar kennelijk niemand op de andere etages iets heeft vernomen van alle krankzinnige horror die er zich boven hun afspeelt.

Het duurt even voordat het losgaat. Zodra de demon zijn intrek heeft genomen wordt je getrakteerd op wat je mag verwachten in een film uit de Evil Dead franchise. Creepy twitchy demons met ironische oneliners en veel gorigheid. Al moet gezegd worden, dat laatste wordt (mede hier op moviemeter) enigsinds overschat. Sure het is een horrorfilm met gore. Absoluut. Maar het wordt in mijn ogen nooit ECHT heel ranzig. Ook dat lukte zijn voorganger beter.

Vanaf de 'bloedlift' is het allemaal wel erg sterk en gaat het nog even lekker over de top. Lily Sullivan speelt een uitstekende rol als langzaam steeds meer tot het uiterste gedreven tante die de kids moet beschermen.

3,5*. Helemaal niet verkeerd. Maar Evil Dead Rise heeft een beetje de pech dat zn voorganger in deze Reboot reeks zo fantastisch was dat dit deel eigenlijk alleen maar kan teleurstellen.

Corran

  • 340 berichten
  • 381 stemmen

10 november 2023, 12:16 uur

Laatste half uurtje is wel vermakelijke horror, helaas wordt dat vooraf gegaan door een bijzonder saaie aanloop van een uur, waarin we vermoedelijk een band moeten krijgen met het gezinnetje, maar helaas zijn ze daarvoor niet interessant genoeg. Men lijkt tegenwoordig te denken dat een personage met issues automatisch een boeiend en gelaagd personage is. Nee dus.

movie freak84

  • 174 berichten
  • 229 stemmen

11 november 2023, 01:32 uur

Ik ga geen heel verhaal schrijven want dat had deze film ook niet egt, maar bij een horror kan ik dat wel hebben. Vind dat een horror film het niet moet hebben van een goed verhaal maar van de spanning en gore, en dat had deze film meer dan genoeg. Ik vind het cijfer van imdb dan ook erg laag, maar dat is al snel bij horror. Is het een topper nee maar als je van horror houd is dit er wel een die je moet zien. Kan geen 7.5 geven dus hou het maar op een 7.

AmazingPP

  • 2463 berichten
  • 1810 stemmen

13 november 2023, 19:24 uur

Lekker bloederige horrorfilm, zoals een Evil Dead film hoort te zijn. De karakters hadden iets meer uitgediept mogen worden, maar echt storen deed me dat niet. Goede effectieve effecten, prima camerawerk, enge soundtrack, aardig script voor een horrorfilm dan. Geproduceerd door Campbell (Mr. Evil Dead). Drie en halve ster.

cantforgetyou

  • 1706 berichten
  • 1500 stemmen

23 november 2023, 16:35 uur

Ik sta versteld. Wat een goede horrorfilm tussen al die bagger de laatste tijden.

Vooral de 'gore' is goed aanwezig. Je zit aan alles (camerawerk, belichting, special effects, muziek, etc) dat ze er echt werk van hebben gemaakt.

Een film die in zijn genre een topper is!!! Puur vermaak, niet echt spannend, maar dat is ook niet de bedoeling. Het gaat hier echt om het lekkere gore, grove, zeer bloederige, hak, snij en zaagwerk.

Wij zijn heel wat gewend op horrorgebied, maar dit is toch best pittig en heftig, qua slasher! Zéér de moeite waard.

shrink

  • 1988 berichten
  • 2240 stemmen

12 december 2023, 22:56 uur

Toen ik hem de eerste zag was ik een beetje teleurgesteld. Misschien als 'Evil Dead 1' fan teveel vergeleken.

Maar toen ik hem de 2de keer zag viel het kwartje. Wat een gave film. Vooral als het los gaat in de flat. Einde was ook een leuke knipoog naar deel 1.

Supernatural

  • 985 berichten
  • 834 stemmen

10 januari, 16:15 uur

Hier was ik echt positief verrast door.wat een leuke horrorfilm,wat betreft 1 van de beste horror films van de laatste tijd.hij is lekker bloederig en er gebeurd genoeg in,dus genoeg spanning.en de cast ook goed.deze ga ik zeker wel weer eens zien.en natuurlijk de eerste 3 van de evil dead reeks zijn de klasiekers,maar ben eerlijk vind deze bijna net zo goed als de eerste 3,alleen die winnen het toch net omdat ik daarmee ben opgegroeid en die zijn gewoon geweldig en grappig,en bruce is gewoon geweldig.😊en natuurlijk speeld hij hier niet in.maar echt deze is super.

Collins

  • 6285 berichten
  • 3744 stemmen

10 februari, 19:50 uur

Evil Dead Rise is het zoveelste deel in een wat uitgesleten reeks. Mijn verwachtingen waren op voorhand niet hoog gespannen. Dat bleek onterecht. Evil Dead Rise is een goede film die weliswaar gebruikt maakt van elementen uit de vorige films, maar verder volledig op zichzelf staat. Een hernieuwde kennismaking met oude personages zit er niet in. Ik heb ze ook niet gemist.

Heerlijke setting. Geen afgelegen boshut, maar een oud appartementencomplex in de stad. Het gevoel van afzondering is wel aanwezig. Het complex staat op het punt om te worden afgebroken en vele appartementen staan al leeg. Het aantal personages dat meedoet in de film is dientengevolge gering. En dat is prettig voor het overzicht als het kwaad eenmaal stevig tekeer gaat.

Bloed en gore. De film splattert er lustig op los Vooral de bodyhorror is goed voorzien. De scherpte van de afschuwwekkende taferelen die zich voor het oog afspelen wordt prettig effectief een beetje ontscherpt door de inzet van een vleug humor. De humor zit ‘m vooral in het groteske aspect van de taferelen en gaat niet ten koste van de spanning. Het is net genoeg om wat lucht in de dichte atmosfeer te brengen. Het is mooi afgemeten. De horror blijft recht overeind staan.

Evil Dead Rise overtuigt met sfeer en spanning. Niet met het verhaal dat niets nieuws brengt. Wel ok zijn de brokjes familiedrama die regisseur en schrijver Lee Cronin in het verhaal verwerkt. Die brokjes zorgen voor betrokkenheid bij de personages die per slot van rekening aan de meest verschrikkelijke terreur worden onderworpen. Heb ik meteen een mooi bruggetje om het acteerwerk te prijzen dat zowel van de twee volwassen hoofdrolspelers als van de drie jonge acteurs van uitstekend niveau is. Evil Dead Rise is prima horror.

Vorige12345Volgende

Evil Dead Rise (Film, 2023) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 6002

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.